Nieuw avontuur: een eigen bedrijf

Jarenlang droomde ik ervan, en nu is het eindelijk zo ver: ik heb een eigen onderneming. Ik ga weliswaar in het begin vooral aan de slag als freelancer, maar dat neemt niet weg dat ik mezelf nu officieel ondernemer kan noemen. Vanaf september zal ik, naast mijn pre-master Leisure & Tourism Studies starten als freelance online marketeer.

Afgestudeerd

In juni 2020 hoorde ik het geweldige nieuws dat ik geslaagd was voor mijn Bachelor of Arts in Leisure Management. Ondanks de vervelende situatie rondom Covid-19, had ik het geluk dat ik zonder zorgen mijn onderzoek op tijd kon afronden en mijn doel behalen: in één keer afstuderen. Tijdens mijn afstudeerperiode schreef ik een marketingcommunicatieplan voor een nog te realiseren evenement genaamd Bike & BBQ to Fight Cancer wat eigenlijk plaats zou vinden aan het einde van mijn schoolperiode maar helaas verplaatst is.

Vervolgens heb ik erg lang getwijfeld wat ik met mijn leven wilde. Verschillende plannen waren door het virus in het water gevallen, ik wilde nog niet een vaste baan en ik wilde ook nog niet weg van de camping waar ik in vakanties werk. Ik had twee mogelijkheden: doorstuderen of voor mezelf beginnen.

Start Master

Nadat ik met vrienden een leuke dag gehad had in Tilburg en me realiseerde dat vrijwel iedereen om mij heen nog studeert, besloot ik dat het studentenleven nog niet klaar was voor mij. Mijn vaders wijze advies was dan ook dat je in een pandemie altijd door moet studeren. Een universitaire master kan in principe nooit niets kwaad toch? Ik ben ontzettend leergierig en had al vier boeken besteld over online marketing en storytelling nadat ik geslaagd was.

Last minute besloot ik me in te schrijven voor de pre-master Leisure & Tourism Studies, wederom aan de Breda University of Applied Sciences. Gelukkig ben ik hiervoor aangenomen en kon ik vanaf september 2020 starten met nog twee jaar studie.

Inschrijving Kamer van Koophandel

Ondanks dat ik de keuze gemaakt had om me volledig op nog twee jaar studie te richten, stroomden er voorzichtig al een aantal aanvragen binnen. Enerzijds kleine samenwerkingen voor mijn reisblog en anderzijds een aantal opdrachten waarin ik mijn passie voor online marketing en storytelling kwijt kon.

Voor een lange tijd was ik aan het wachten op het perfecte moment om me in te schrijven bij de KVK, dat voelde namelijk als een officieel moment waar ik al een aantal jaar naartoe had geleefd. In de zomer van 2020 heb ik besloten om naast mijn studie ook langzaam te starten als freelancer en dus de keuze gemaakt om me direct in te schrijven.

Toekomst

Naast mijn pre-master met opvolgende master en het freelance werk wat ik ga doen ben ik ook van plan om actief te blijven op mijn reisblog en in de weekenden en vakanties (zolang het seizoen duurt) te werken op Camping de Paal. Na mijn studie hoop ik aan de slag te kunnen gaan als Digital Nomad en al werkend de wereld over te reizen. Al met al, deze bezige bij gaat het ontzettend druk krijgen te aankomende tijd.

De quote die me erg gemotiveerd heeft om door te zetten en me in te schrijven bij de KVK is: ‘The key to success is to start before you’re ready‘ – Marie Forleo. Niets gaat ooit helemaal perfect zijn, dus kun je maar beter gewoon beginnen.

Liefs,
Fabiën.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *