over Mij

Een ondernemende nerd die altijd op zoek is naar unieke ervaringen en leeft voor bijzondere verhalen…

Leuk je te ontmoeten!

Hi! Ik ben Fabiën

Een 23-jarige wervelwind geboren en getogen in een klein dorpje in Noord-Brabant met een grote passie voor marketing en storytelling met de ambitie om later voor de themed entertainment branche te werken terwijl ik de wereld ontdek.

Zo lang als ik me al kan herinneren heb ik een passie voor verhalen. Ik hing aan mijn ouders hun lippen wanneer ze uit het grote sprookjesboek lazen. Een keer per jaar bezochten we de Efteling en dat was meteen de meest magische dag van het jaar. Vanaf het moment dat mijn moeder een studie vond genaamd ‘Attractions and Theme Park Management heb ik niet verder gekeken, me direct ingeschreven en nooit meer achterom gekeken. Ben je benieuwd naar waar mijn passie vandaan komt? Lees dan verder…

 

Waar ik het gelukkigst van word, is als mensen het naar hun zin hebben, opgezogen worden in de meest magische werelden en met de mooiste herinneringen terug naar huis keren...

Waar kun je mij vinden?

Ik woon in New York City

Sinds Oktober 2022 ben ik voor een jaar naar New York verhuisd om hier een traineeship te doen. 

Bachelor & Master

Aangezien ik na mijn bachelor in Leisure & Events met een specialisatie in Attractions and Theme parks Management besloot dat ik nog niet klaar was met studeren, het ik me verdiept in de wetenschap van belevingen tijdens mijn master in Leisure & Tourism Studies.

Ik heb een reisblog!

Al een aantal jaar run ik mijn eigen leisure & travel blog genaamd Fabtastictravels.com waar ik unieke ervaringen en reistips op deel.

Mijn verhaal

Waar mijn passie voor de vrijetijdsindustrie is begonnen...

Het moment dat de pastoor tijdens mijn communie in een toen nog volle kerkzaal vroeg wat ik later wilde worden, was het antwoord luid en duidelijk: ‘Directeur van de Efteling’.   

Het is allemaal begonnen met een traditie die is ontstaan in de kindertijd van mijn vader. Mijn opa en oma konden zich het vroeger niet veroorloven om op vakantie te gaan. Eén keer per jaar mocht hij met zijn ouders naar de Efteling. Voor hem was dit de meest magische dag van het jaar.

Deze traditie is nooit opgehouden. Ieder jaar bezochten we met ons gezin de Efteling, en ieder jaar was ik er meer van overtuigd dat dit later mijn werkplek zou worden. Als uk van 5 vertelde ik medewerkers dat ik later hun collega werd. Het maakte me niet uit of dat als schoonmaker was, dit was mijn droom. Al was ik al snel van mijn capaciteiten overtuigd op jonge leeftijd toen ik de pastoor vertelde dat ik directeur van de Efteling wilde worden.

Van vroegs af aan liet mijn vader ons al verschillende filmklassiekers zien, bezochten we regelmatige andere parken zoals Disneyland en vond ik dat mijn buurmeisje algemene kennis miste dus besloot ik haar Disney lessen te geven. 

Op tienjarige leeftijd kreeg ik mijn eerste camera van mijn ouders. Dit was het begin van mijn eerste eigen bedrijf: De Filmpjesclub. De succesformulie: mijn zusje voor de camera, ik achter de camera. Al snel veranderde onze verjaardagsfeestjes in filmprojecten waar ik de regie, script, visagie, camera, videobewerking en marketing in handen had.

Toen mijn moeder mij op veertienjarige leeftijd vertelde dat er een studie was waar kon leren over het managen van attractieparken heb ik me direct ingeschreven en geen enkele andere school bezocht. Ik was direct verliefd op de Breda University of Applied Sciences en zag mezelf er al helemaal studeren. Niet alleen mijn bachelor heb ik hier afgerond, ook mijn master heb ik sinds 2022 in de pocket.

Tegelijk met de start van mijn studie, begon ik een nieuwe bijbaan in het recreatieteam van Camping de Paal. Tijdens mijn zes jaar werk, mocht ik veel memorabele belevingen creëren, maar heb zelf ook herinneringen gemaakt die me voor altijd bijblijven. 

Naast mijn studie en bijbaan was ik een aardig bezige bij. Ik begon fanatieker te bloggen op mijn reisblog, werd actief op social media en schreef ik mezelf in bij de Kamer van Koophandel als freelance marketeer. Ondernemen heb ik altijd enorm interessant gevonden, ik vind het fantastisch om nieuwe vaardigheden te leren, dingen te creëren en te laten groeien. 

Nadat ik mijn master’s scriptie had afgerond met een 7.7 op 7 juli, de dag van het sprookje, wilde ik een droom nog vervullen voordat ik zou beginnen aan het werkleven: wonen in New York. 

 

Sinds ik voor het eerst New York bezocht met mijn vader na het afronden van de middelbare school, bleef ik één ding zeggen: “Ik kom hier terug.”

En hoewel het verhuizen naar New York niet gemakkelijk was, kan ik nog steeds niet geloven dat ik nu werk in een kantoor naast Wallstreet en voor mijn marketing & events traineeship door Amerika mag reizen.

En hier gaat het verhaal verder… Ik weet niet zeker of dit het begin is van mijn hero’s journey, maar ik weet zeker dat deze dromer nog niet klaar is met dromen..

“Laughter is timeless, imagination has no age, dreams are forever."

- Walt Disney